Bádogozás / karbantartás

A rendszeres eresz tisztítás fontosságára szeretném felhívni mindenki figyelmét.

Erre az igencsak ritkán végzett művelet fontosságára szeretném felhívni mindenki figyelmét.

Jelenleg egy nagy emeletes több szárnyból álló épület függőeresz tisztítását végzem. Itt sajnos már csak az utolsó pillanatban kérték a segítségemet az egyik épület komplexumon már jelentősen rongálódott ,évek óta áll benne a levél ami szinte már olyan kemény mint az iszap. Ez a sáros összetömörödött anyag bomlásnak indult savassá vált és szinte mint a szita olyan lukacsossá marta az ereszt.

A bádogos jó minőségben elkészíti a munkát és ezután akár hosszú évtizedekig hibátlanul funkcionálhat DE csak abban az esetben ha ezt rendszeresen karban is tartják! Az ember hajlamos felnézni és alulról minden jónak tűnik akkor biztos minden rendben. De egy idő után akár az egyik napról a másikra tönkre mehet és nem értik mitől.

A karbantartást évente legalább egyszer ildomos megejteni, késő ősszel, de olyan épületeknél ahol nagy a levél terhelés ott ajánlatos kora tavasszal is. De  a fenyőfélék is hullajtják az elszáradt tűleveleket is. Ha a tisztítást hosszú időre mellőzzük akkor az eresz feltelik levéllel és a víz nem tud  gyorsan lefolyni túlcsordul és csúnya megfolyások lehetnek a falon. De ez még csak a baj egyik fele a bomlásnak induló levélzet savas közeggé válva marja a fémet.Ha már a lefolyók is eltömődnek a tél folyamán a víz belefagy és szétfeszíti a csöveket tovább növelve ezzel az anyagi kárt. Olyan környezetben ahol nagy a levélterhelés ajánlott a lombkosár behelyezése a lefolyó cső torkolatába,így megakadályozva az eltömődést.

Ezen munkákat egy kis családi háznál akár magunk is elvégezhetjük de célszerű szakember segítségét kérni bádogos vagy ipari alpinista személyében aki szakszerűen gyorsan biztonságosan elvégzi a munkát . Így óvva meg az épület eresz rendszerét ami egy kis háznál is tetemes összeget tesz ki. 20150219_123207

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.